Cherestea Fag

beechChereteaua din fag se aduce doar pe bază de comandă.

Fagul este un copac mare, capabil de a ajunge la înălțimi de până la 49 m înălțime și 3 m diametrul trunchiului, deși de obicei el are 25–35 m înălțime și diametrul trunchiului până la 1,5 m. Este înalt, impunător, cu scoarța netedă, cenușie-albicioasă. Un puiet de 10 ani va avea circa 4 m înălțime. El are o durată de viață de la 150 la 200 de ani, deși uneori trăiește până la 300 de ani. Are muguri fusiformi, ascuțiți, iar frunzele în general ovale.
Lemnul de fag a fost și este mult apreciat. El a rămas mult apreciat atât în industria construcțiilor cât și în cea a mobilei, datorită rezistenței sale, fineții fibrelor și culorii plăcute. Ca lemn de foc el are o calitate deosebită, arzând cu fum puțin și la o temperatură destul de ridicată, fiind folosit în trecut în cuptoarele industriale, de pildă la producerea sticlei sau fierului. Specia european Fagus sylvatica produce un lemn utilitar care este greu, dar dimensional instabil. Acesta cântărește aproximativ 720 kg pe metru cub și este utilizat pe scară largă pentru încadrarea mobilierului și construcția carcasei, producția de podele și inginerie, în placaj și în articole de uz casnic, cum ar fi plăci, dar foarte rar ca un lemn decorativ. Lemnul de fag poate fi folosit pentru a construi cabane, case și cabane din bușteni. În germana modernă cuvântul pentru “carte” este Buch, iar buche înseamnă “fag”. În limba suedeză, aceste cuvinte sunt aceleași, Bok însemnând atât “fag” cât și “carte”.

http://cheresteabistrita.ro/shop/ UGGS Boots Sale Discount UGGS Boots ugg boots sale clearance Cheap UGG Boots Clearance UGG Boots Clearance Sale UGG Boots Sale Clearance UGG Boots Outlet Clearance